Családi nap az Orczyban

Az idei tanévben május 24-én tartottuk a családi napot az Orczy iskolában. A rövidített órák után a rossz idő ellenére folyamatosan érkeztek az érdeklődő anyukák és apukák.

A tantermekben különböző játékokkal, foglalkozásokkal várták a gyerekeket és felnőtteket a pedagógusok. Lehetett csocsózni, rejtvényt fejteni, társasjátékot játszani, sakkozni, kártyázni, kézműveskedni. A bátrabbak kipróbálhatták a gólyalábat vagy gyakorolhatták a patkódobást.

A szülők által felajánlott könyvekből börzét tartottunk. A kiválasztott könyvekért cserébe adományt lehetett adni. Az összegyűjtött 17.000 Ft-ból a gyerekek érdeklődéséhez közelebb álló könyveket veszünk az iskolai könyvtár számára.

Az iskola tornatermében ez idő alatt elindult az osztályok közötti focibajnokság, melyen az 5., 6. és 7. évfolyamos fiúk mérték össze tudásukat. Az előtérben célbadobás és malomjáték várta az arra látogatókat.

Vendégünk volt a szegedi katasztrófavédelem kirendeltségtől Árendás Péter tűoltó alezredes. Segítségével a gyerekek felpróbálhatták a tűzoltó sisakot és ruhát, illetve megnézhették a mentések során használt eszközöket. Balog László iskolarendőr szintén részt vett a rendezvényen, aki most is a KEVE órákhoz kapcsolódva a biztonságos közlekedés fontosságára hívta fel tanulóink figyelmét.

Déltől a gyerekekből és szülőkből szerveződő csapatok akadályversenye vette kezdetét. Játékos ügyességi feladatokkal és memóriajátékkal kellett megküzdeniük a résztvevőknek. A legnagyobb ovációt a célbadobóverseny váltotta ki, melyen a diákok mellett a felnőttek éppúgy szorítottak, és együtt örültek egy-egy jól sikerült dobásnak.

Az eredményhirdetésre a nap is kisütött. Az akadályversenyt végül a 3. a osztály csapata nyerte meg. Az ő nyereményük egy csokitorta volt, de a többi résztvevő sem távozott üres kézzel, jégkrém, csoki és cukorka várt rájuk. A nyeremények megvásárlását Ruzsa Roland önkormányzati képviselő támogatta.
A jó hangulatú családi napról élményekkel tértek haza a résztvevők. Jövőre újabb érdekes programokkal várjuk őket.

Fodorné Kardos Judit
igazgató

Ajánlott bejegyzések