Intézményünk immár hatodik alkalommal vesz részt a Digitális Témahéten. A kezdeményezés célja, hogy a modern technika eszközeivel érdekes projekteket hozzunk létre.

Ebben az évben a 3.a osztályosok Csillagösvényen kalandoztak. A történet szerint az égi országúton egy juhász terelgette csillagnyáját. Észrevette, hogy a Földön egy félelmetes sárkány okoz sok-sok galibát. A juhász megsajnálta a falusiakat, ezért csillagai közül leküldött a Földre tizenkilenc kis csillagot, hogy segítsenek nekik. A csillagocskák gyerekekké változtak, számtalan izgalmas kalandot éltek át.

Izompacsirta napot szerveztek, hogy erősebbek, egészségesebbek legyenek a faluban élő barátaik. Felidézték szép, közös emlékeiket. Saját csillagokat alkottak. Létrehoztak egy egyedi világot, ahol bárki megnézheti, milyennek képzelik el a sárkányt és barlangját. Találkoztak a mesebeli varázslóval, átjutottak a Számmocsáron és az Igéző-hídon. A sárkány barlangjába érve megtalálták a varázstükreiket, amelyekbe pillantva feltárult a jövő. Kiderült, hogy a kis csillagok összefogással elérhetik, hogy álmaik valóra váljanak.

A sárkány hőseink fejlődését, csodás barátságát látva megszelídült, összebarátkozott a gyerekekkel és falusiakkal. A harmadikosok rengeteg élménnyel gazdagodtak, sokat tanultak, együttműködésben hatékonyan használták a modern technika eszközeit. Kalandjaikról saját naplójegyzeteket írtak, melyekből kiderül, örömmel járták be a Csillagösvényt.

A projekt koordinátora Kiss Mónika, a kis csillagok útját további feladatokkal gazdagította Fodorné Kardos Judit intézményvezető és Wolford Mária napközis csoportvezető.

A Csillagösvényen projekt projektnaplója:

1. rész: https://sway.office.com/0HV4H7NmkWsxGvRj?ref=Link
2. rész: https://sway.office.com/qL0DlK4FXu89nLim?ref=Link