Kódolás Hete

A Kódolás Hete egy olyan kezdeményezés, melynek célja, hogy minél többen megismerkedjenek a programozás alapjaival. Ez nemcsak informatikusoknak hasznos. Ma már számos olyan terület van, ahol a kódolásban, programozásban elsajátított algoritmusok, illetve a figyelem, csapatmunka fontos lehet.

A Szegedi Orczy István Általános Iskolában is csatlakoztunk – már nem először – ehhez a remek kezdeményezéshez. Iskolánkba érkezett Zümi, a robot méhecske. Segítségével a gyerekek játékos formában gyakorolhatják az irányokat, tervezhetnek, akár a világtájakat is megtanulhatják. A padlórobotnak ezúttal társa is akadt, Scottie, a kis robot személyében. A Scottie Go! játékot ismerhettük meg Simon Tamás digitálisprojekt-menedzser bemutatójában, aki aznap ellátogatott Domaszékre és Mórahalomra is.

A 2. a osztályos gyerekek nagyon élvezték a programot, lelkesen próbálgatták Scottie-val, hogyan járhatják be az utat, amit a feladatban kijelöltek számukra. A megoldáshoz a diákok tableteket használtak, amely még vonzóbbá tette számukra a játékot. Remek programunk volt. A sok játéknak köszönhetően a gyerekek szinte észre sem vették, közben mennyi új ismeretet sajátítottak el.