Guba Pálné Györgyi néni 2020 májusában ment nyugdíjba iskolánkból. Jó egészséget, örömteli, aktív nyugdíjas éveket kívánunk az iskola jelenlegi és volt dolgozói, tanítványai nevében is!

,,1980-ban végeztem a Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola testnevelés –földrajz szakán.

A főiskola elvégzése után utánpótlás edzőként dolgoztam a SZEOK-AK atlétikai szakosztályában, ahol 10-14-éves gyerekekkel foglalkoztam.

1988-ban kerültem testnevelő tanárként az Orczy István Általános Iskolába. Nagyon nehéz körülmények között kezdtem el tanítani. Egy kis tornaszoba, iskolaudvar és egy bitumenes kézilabdapálya állt rendelkezésünkre.

1997-ben átadásra került az iskola új tornacsarnoka ahol a testnevelés órák oktatási körülményei egy csapásra megváltoztak. Minden tanulónak lehetősége nyílt tömegsport és szabadidős foglalkozáson részt venni. A legügyesebb tanulókkal speciális szakcsoportokban foglalkoztam. Folyamatosan továbbképzéseken vettem részt, hogy minél többet tudjak adni a gyerekeknek. A városi és a megyei diákolimpiai versenyeken egyaránt kitűnő eredményeket értünk el.

A tanítás mellett folyamatosan osztályfőnöki teendőket láttam el, megbíztak a testnevelés művészetek munkaközösség és a közalkalmazotti tanács vezetésével, és 25 éven keresztül vezettem az iskola alapítványát.

Köszönöm minden kedves kollégának ezt a boldog 32 évet, amit az iskolában eltöltöttem, és mint aktív nyugdíjas újra foglalkozom tehetséges dobóatlétákkal.

Hajrá ORCZY!!!!!”