2021. szeptember 24-én harmadik alkalommal rendeztük meg népszerű programunkat, az Olvasás éjszakáját a 3-8. osztályos diákok részvételével.

Alsó tagozat programjai

A 3.- 4. osztályos gyerekek a nyáron kiolvasták Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány című könyvét. Egy feladatsor kitöltése volt a belépő az izgalmas éjszakára. Nagyon kreatív alkotások születtek, melyekből kiállítást is rendeztünk.

Az emlékezetes délután író-olvasó találkozóval kezdődött. Vidám történeteket hallottunk a regényt ihlető szereplőkről, a történet folytatásáról. Sokat nevettünk Bosnyák Viktória kedves emlékein. A dedikálás még értékesebbé tette könyveinket.

A művet játékos akadályversenyen dolgoztuk fel. Szólásokkal, betűrenddel ismerkedtünk, újraalkottuk Szinyei Merse Pál híres festményeit, titkosírás fejtettünk meg és elrejtett könyveket kerestünk az iskolai könyvtárban. Kipróbálhattuk az egyensúlyérzékünket is. A feladatokat még érdekesebbé tette, hogy sötétben, zseblámpák fénye mellett végeztük őket.

A egyik legizgalmasabb feladat a papíregerek keresése volt az udvaron. Mind a 150 elrejtett egeret megtalálták a tanulóink.

Az estét a jutalmul kapott világítós karkötők színes kavalkádja zárta.

Szénásiné Őrhalmi Nicolette tanítónő

Felső tagozat programjai

A felsősök is író-olvasó találkozóval kezdték programjukat: a gyerekek kíváncsian hallgatták Wéber Anikó történeteit. Az ötödik osztályosok Az osztály vesztese, a hatodikosok az El fogsz tűnni, a hetedik-nyolcadikosok pedig a Zuhanórepülés című ifjúsági regényét olvasták el előzetes feladatként. Az éjszaka folyamán minden teremben más-más foglalkozás várta a diákokat. A Fortély-sátor munkatársai egy mobil szabadulószobát építettek, amelyet a diákok nagy lelkesedéssel próbáltak ki. A regények az önismeret és az empátia témái köré épültek, így a játékos feladatok, például a Felelsz vagy mersz alapjaként is szolgáltak. Önismereti teszt kitöltése, titkosírás megfejtése, logó tervezés, erőd makett készítése, zseblámpás szókeresés utáni történetalkotás is szerepelt a feladatok között. Ha elfáradtak az este folyamán, a nyugalom szigetén megpihenhettek, és finom meleg teát is ihattak. Az igazgatónő a hagyományt folytatva lekváros és nutellás palacsintával kedveskedett a gyerekeknek.

Kiss Györgyi és Vasné Borbás Andrea