Minden évben egy napot szánunk arra, hogy foglalkozzunk a továbbtanulással, a pályaválasztás kérdéseivel, a munka világával pályaorientációs nap keretein belül. Kollégák és vendégek jóvoltából az idei évben is változatos programokon vehettek részt az osztályok.

Az elsősök Activity-t játszottak és szakmákkal kapcsolatos feladatokat oldottak meg, a másodikosok kirakóztak és memóriakártyákon tanulták meg a foglalkozásokat. A 3. a osztályosok játékos rejtvényekkel töltötték az időt, valamint családsegítő munkatársunkkal foglalkozáson vettek részt. A 3. b osztályosok Budapesten a Pénzmúzeumban ismerhették meg a „pénz útját” és a páratlan éremgyűjteményt. A 4. a osztályosok „Ki? Mit csinál?” – foglalkozás ismertetőket hallgattak. A 4. b osztályosok ötletes vetélkedőn találkoztak régi és új szakmákkal, mesterségekkel, s vendégük egy szülő volt, aki a vadászatról tartott előadást.

Az 5. osztály a helyi Szélmalom vendéglőben konyhai kulisszatitkokat tudhatott meg és a pincérek munkájába is bepillantást nyertek. A 6.a és 6.b osztályosok a Fodor József Élelmiszeripari Technikumban jártak, ahol az elkészített termékeket – pl. a kolbászt – meg is kóstolhatták. Volt diákjaink beszámolóját a hetedikesek hasznosíthatták a legjobban, élményeket, tapasztalatokat osztva meg a középiskola kiválasztása előtt. Önismereti tesztet is töltöttek a tanulók a Csongrád- Csanád Vármegyei Pedagógia Szakszolgálat munkatársai segítségével. A nyolcadikosok előadásokat hallgattak, több szegedi középiskola mutatkozott be pl. a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium.

Köszönet a szervező munkatársaknak és vendégeknek!

(közzététel: 2023-11-28)